Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22

Anderhalve meter vloeren voor op kantoor

Langzaam maar zeker keren steeds meer mensen terug naar kantoor. Ook op kantoor is het belangrijk om de richtlijnen van het RIVM en de overheid aan te houden. Maar hoe creëert u een veilige kantooromgeving voor uw werknemers, klanten en bezoekers? Hoe zorgt u ervoor dat de anderhalve meter goed wordt gehandhaafd? Wij adviseren u graag hoe u op kantoor middels anderhalve meter vloeren de afstand kunt behouden.

(Afstand)entreematten van EMCO

Het waarborgen van de gepaste afstand begint al bij de ingang van het kantoor. Zorg daarom dat de entreemat al de juiste boodschap overdraagt. Via een logo, iconen of opdruk kunt u helder communiceren wat de regels zijn in het kantoorpand. De (afstand) entreematten van EMCO zorgen naast de attentie van de regels er ook voor dat er geen vuil en vocht door het gebouw worden verspreid. Een entreemat kan volledig op maat gemaakt en geïntegreerd worden in de vloerbekleding.

Bewegwijzeringstegels van Tarkett

Het managen van verkeersstromen wordt de aankomende periode een grote uitdaging. Stickermarkeringen op de vloer kunnen helpen om voldoende afstand te bewaren en mensen door het kantoorgebouw heen te begeleiden. In (smalle) gangen is het een mogelijkheid om eenrichtingsverkeer aan te houden. Tevens kunt u ‘voorrangssituaties’ creëren bij bijvoorbeeld de receptie en in werkruimtes, zodat iedereen op gepaste afstand van elkaar door het gebouw kan bewegen. Naast stickermarkeringen op de muur of op de vloer bieden modulaire vloeroplossingen van Tarkett DESSO een uitkomst. Veel modulaire tegels en planken hebben vaste afmetingen en zijn relatief snel en eenvoudig te installeren en daarnaast gemakkelijk te vervangen.

Vloercirkels van Forbo

Hoewel er nog steeds wordt geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te werken, blijft menselijke interactie van waarde. Afstandsmaatregelen zijn van belang bij het terugkeren naar kantoor. Pas de inrichting van de ruimtes aan op de anderhalve meter economie. Dit kan door meubilair uit elkaar te plaatsen, maar ook door gebruikt te maken van vloercirkels. De Eternal projectvinyl collectie van Forbo is erg geschikt voor het maken van vloercirkels met een diameter van anderhalve meter of zelfs drie meter. Hiermee kan op een subtiele manier de gewenste veilige afstand worden aangegeven. Deze vloercirkels zijn beschikbaar in diverse soorten kleuren. De cirkels, gemaakt van vinyl, zijn eenvoudig toe te passen in bestaande kantooromgevingen.

Anderhalve meter vloeren

Voorlopig lijkt het dat de anderhalve-meter-samenleving in stand blijft. Het zal een onderdeel worden van ons systeem en daarmee ook de inrichting van een (nieuw) kantoor. Door middel van zonering op de vloer kunnen we de anderhalve meter aanhouden. Naast het toepassen van afstandsentreematten, vloercirkels en bewegwijzeringstegels kunt u ook kiezen om een vloer in twee verschillende kleuren te laten plaatsen. Om en om zal er een kleur worden geplaatst van anderhalve meter.

Wilt u meer informatie over anderhalve meter vloeren? Neem dan contact met ons op. Prolance is een echte vakspecialist op het gebied van vloeren. Wij denken graag met u mee in het gehele ‘anderhalve meter proces’: van ontwerp tot onderhoud en nazorg.

Bron beelden: Forbo Flooring en Emco

Back To Top