Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
Vloertrends 2023

De populairste vloertrends voor 2023

Een vloer draagt een groot steentje bij aan de sfeer in een ruimte. Bovendien valt een vloer mensen als een van de eerste dingen op als ze ergens binnenstappen. Het is daarom vrij logisch dat u uw vloer wilt laten aansluiten bij de hedendaagse trends. Wij helpen u daar graag bij en vertellen meer over de populairste vloertrends voor 2023.

PVC met vernieuwde look

PVC-vloeren zijn al jaren populair vanwege onder andere het duurzame karakter, de onderhoudsvriendelijkheid, de goede combinatie met vloerverwarming en de geluiddempende eigenschappen. Een ander voordeel van PVC is dat er heel veel ontwerpmogelijkheden zijn. Zo was de afgelopen jaren een PVC-vloer in een hout- of betonlook al enorm in trek, maar in 2023 komt daar een nieuwe look bij: marmer. Met een PVC-vloer die overeenkomt met de stijl van marmer geeft u uw projectinterieur een chique uitstraling en kiest u tegelijkertijd voor een ecologisch verantwoorde vloer.

Hout en vertrouwd

Hout wordt al een eeuwigheid gebruikt als basis voor veel kantoor-, horeca- en schoolinterieurs en ook in 2023 zullen veel mensen hiervoor kiezen. Hout heeft namelijk iets traditioneels en zorgt voor een warme, vertrouwde en karakteristieke uitstraling. Als u graag een traditionele vloer wilt, maar wel een uniek of vernieuwd design wenst, wordt u blij van de nieuwe houtvloer trends. Met een houtvloer in één van de nieuwe populaire motieven zoals de Hongaarse punt, Versailles parket en het sterpatroon haalt u het vertrouwde van hout in uw interieur en gaat u gelijk helemaal mee met de vloertrends voor het nieuwe jaar.

Natuurlijk tapijt

Tapijtvloeren zijn terug van weggeweest. Waar tapijt voorheen een wat ouderwetse en stoffig imago had, wordt het nu weer in veel interieurs toegepast. Tapijt zorgt voor een warme vloer en heeft isolerende eigenschappen, wat met de huidige gasprijzen geen overbodige luxe is. Daarnaast doet tapijt ook iets goed voor de sfeer en uitstraling. Tapijt zullen we in 2023 vooral terugzien in warme aardekleuren en natuurlijke tinten zoals beige, grijs, bruin of crème. Door voor deze natuurlijke, neutrale en aardekleuren te kiezen, kunt u alle kanten op met de rest van het interieur van uw pand.

Ga mee met de vloertrends voor 2023

Wilt u graag meegaan met de vloertrends? De vloerexperts van Prolance Projecten & Interieurs staan voor u klaar en kunnen u helpen bij uw vloerkeuze. We vertellen u graag alles over onze vloeren en de mogelijkheden, dus neem gerust contact met ons op.

Back To Top