Ga naar hoofdinhoud
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22

Desso – kalk als materiaalstroom voor tapijt

Duurzaam ondernemen is vandaag de dag een hot item. Bedrijven zijn zich er steeds meer van bewust dat we zuinig om moeten gaan met het milieu en onze omgeving. Het mooie van deze trend is dat het soms leidt tot verrassende samenwerkingen en nieuwe, maar vooral ook efficiëntere manieren van produceren. Prolance juicht dit vanzelfsprekend toe en daarom vinden wij het belangrijk om samen te werken met leveranciers die zich ook sterk maken voor onze wereld.

Onze vaste partner Desso

Een van onze vaste partners Desso is zo’n leverancier. In samenwerking met een Nederlandse groep drinkwaterbedrijven (Brabant Water en Water Maatschappij Limburg) ontwikkelde Desso een nieuwe materiaalstroom voor de productie van tapijttegels: geupcycled calciumcarbonaat. In de volksmond beter bekend als kalk.

Het gebruik van kalk voor het produceren van tapijttegels is volledig in overeenstemming met de Cradle to Cradle-criteria die Desso hanteert. Meer dan 99% van de reststoffen van drinkwaterbedrijven wordt gerecycled, met name ijzer en calcium. Een doelstelling van Desso is om in 2020 al hun materialen vrij van toxines te krijgen. Er wordt daarom alleen gebruik gemaakt van duurzame energie zodat de speciaal ontworpen producten weer teruggenomen kunnen worden en vervolgens moeten dienen als nieuwe voedingsbodem voor productie. 

Naar onze mening is dit hét bewijs dat innovaties op duurzaamheidsgebied kunnen zorgen voor zeer verrassende samenwerkingen. Desso is steeds op zoek naar manieren om continue stromen in de afvalverwerking aan te wenden als voedingsbodem voor de productie van tapijttegels. Deze ontwikkeling mag met recht een innovatie in de waardeketen worden genoemd.

Led-tapijtverlichting 

Eind 2014 introduceerde Desso al een andere innovatie en inspirerende tapijttegel, namelijk het lichtdoorlatende tapijt (led-tapijtverlichting) in samenwerking met Phillips. Deze vorm van tapijttegels inspireert en informeert gasten en bezoekers. Het kan mensen de weg wijzen in een onbekende omgeving en het verhoogt tevens de veiligheid door middel van duidelijke markering van bijvoorbeeld vluchtwegen. Op deze manier krijgt de vloer er een nieuwe functie bij. Mensen brengen 90% van hun tijd binnen door. Waardoor het idee om meer interactie te creëren tussen de binnenruimte en haar gebruikers geen overbodige luxe is.

Back To Top