Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
Duurzaam kantoor: Ga voor een groene interieurinrichting

Duurzame kantoren: ga voor een groene interieurinrichting

Duurzame kantoren en bedrijfsgebouwen zijn tegenwoordig een essentieel onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Steeds meer bedrijven geven de voorkeur aan duurzame en groene werkplekken om te voldoen aan wet- en regelgeving en om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Maar wat zijn de trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzame kantoren en een groene interieurinrichting?

Circulaire materialen toepassen in kantoren

In kantoorpanden neemt het gebruik van circulaire materialen toe, waarbij afval wordt gerecycled en hergebruikt om waardevol meubilair te creëren. Dit zorgt voor zorgvuldig ontworpen kantoren die niet alleen stijlvol en efficiënt zijn, maar ook verantwoordelijkheid nemen voor de planeet. Ook wij kijken altijd met onze opdrachtgevers mee naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld het bestaande tapijt te hergebruiken. Dat bespaart onze opdrachtgevers veel CO2.

Plantenmuren, groene daken en groene gevels

Een opvallende trend in kantoren is de integratie van plantenmuren, groene daken en groene gevels. Naast het esthetische effect bevorderen deze natuurlijke toevoegingen het welzijn van medewerkers. De harmonie tussen mens en natuur vermindert stress en stimuleert inspiratie. Bovendien dragen deze groene oases bij aan het vergroten van de biodiversiteit, waardoor stedelijke omgevingen tot bloei komen. Groen kan ook goed toegepast worden als kleur van een vloerkleed, muurverf of tapijtvloer.

Groene vloeren voor kantoren en gebouwen

Bij Prolance Projecten & Interieurs dragen we bij aan duurzame kantoren door ons zorgvuldig samengestelde productassortiment in duurzame vloeren voor kantoren, openbare ruimtes en gebouwen. Bovendien werken wij milieubewust. We selecteren alleen materialen en productiemethoden met een minimale milieubelasting. Deze duurzame producten zijn ontworpen om lang mee te gaan, waardoor de behoefte aan vervanging wordt verminderd.

Hoe duurzaam is uw kantoor?

We werken samen met fabrikanten die investeren in energie-efficiënte productieprocessen en streven naar recycling en hergebruik van materialen voor vloeren en zonwering. We laten zien dat duurzaamheid mogelijk is zonder concessies te doen aan kwaliteit en stijl. Meer weten? Neem contact met ons op.

Back To Top