Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
Duurzame verhuizing ABN AMRO

Duurzame verhuizing ABN AMRO: Tapijt van voormalig kantoor Foppingadreef naar de Coolsingel met een opmerkelijke CO2-besparing

Trots zijn wij op de bijdrage die wij mochten leveren aan de succesvolle verhuizing van ABN AMRO naar Rotterdam in de afgelopen maanden. Gedurende dit project heeft ABN AMRO in alle aspecten een duidelijk streven naar duurzaamheid getoond, inclusief een onverwachte held: het tapijt!

Besparing van 30.000 kg CO2-uitstoot

Wij hebben de handen ineengeslagen met Progenta en hebben samen een bijzonder project opgezet. Hierbij kregen meer dan 3000 m2 aan Desso tapijttegels een nieuw leven op de nieuwe locatie van ABN AMRO. Meestal wordt tapijt vervangen tijdens overgangsperiodes, maar wij pakten het deze keer anders aan. We ontdekten namelijk dat de tapijttegels nog lang niet versleten waren, maar dat ze alleen wat opfrissing nodig hadden. Door een zorgvuldige selectie, het reinigen en opnieuw installeren van de tapijttegels, hebben we een indrukwekkende CO2-besparing bereikt van meer dan 30.000 kg aan CO2-uitstoot.

Samenwerking Progenta en Prolance Projecten & Interieurs

Het reinigingsproces voerden wij moeiteloos uit met behulp van Progenta’s encapsulation-methode en onze geavanceerde mobiele Smart Care machines. Met deze innovatieve aanpak waren de tapijttegels direct weer klaar voor gebruik en bespaarden we ook nog eens een aanzienlijke hoeveelheid water. De producten die we gebruikten zijn Cradle to Cradle Certified® Silver, wat garandeert dat ze voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen.

Over de nieuwe ABN AMRO-vestiging

In de Rotterdamse vestiging van ABN AMRO wordt gewerkt aan de toenemende vraag aan kwalitatief hoogwaardige en duurzame kantoorruimtes in Rotterdam. Het pand kreeg een volledige herontwikkeling. De combinatie van groene technologieën en slimme ontwerpen zorgt ervoor dat het gebouw niet alleen ecologisch verantwoord is, maar ook comfortabel voor de gebruikers. De diversiteit aan ruimtes binnen het gebouw biedt flexibiliteit en inspirerende werkplekken. Er wordt gebruikgemaakt van circulaire bouwtechnieken en het gebouw heeft hoge ESG-ratings en baanbrekende energiesystemen. Met onder andere een A++++ energielabel, BREEAM ‘Excellent’- en een WELL Platinumcertificaat wordt het pand op de Coolsingel het meest duurzaam van Rotterdam.

Duurzaamheid ten top

Alles bij elkaar opgeteld zorgt ervoor dat de herontwikkeling van het nieuwe pand van de ABN AMRO een onwijs duurzaam en ecologisch verantwoord project is. Wilt u meer ontdekken over onze duurzame projecten en hoe u kunt bijdragen aan een besparing van CO2-uitstoot met uw projectinrichting? Neem dan gerust contact op met onze specialisten.

Back To Top