Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
Linoleum scholen

Duurzame vloerbekleding in school

Scholen hebben dagelijks veel loopverkeer te verduren. Of het nu gaat om een basisschool waar kinderen door de gangen rennen of een universiteit waar duizenden studenten zich van collegezaal naar collegezaal bewegen; de vloer moet tegen een stootje kunnen. Wij vertellen u graag meer over linoleum, beter bekend als een veel gebruikte en duurzame vloerbekleding in scholen. 

Voordelige eigenschappen van linoleum 

Linoleumvloeren zijn duurzame en slijtvaste vloeren die bestaan uit grondstoffen zoals lijnolie, kurk, houtmeel en jute. De linoleumvloeren die wij voor onze projecten gebruiken, zijn voor 97% gemaakt van natuurlijke materialen, waarvan 76% bio-based. Daarnaast zijn ze volledig recyclebaar en hebben ze een lage CO2 voetafdruk.  

Het belang van een goede schoolvloer 

Een school is een plek waar intensief loopverkeer, zwaargewicht en bewegende objecten plaatsvinden. Het is van belang dat de vloer in een school hier tegen bestand is. Een school moet een inspirerende en gezonde leeromgeving zijn, maar is daarnaast ook een werkplek voor docenten en andere medewerkers. Flexibel, ondersteunend, positief, respectvol, gezond, veilig en duurzaam zijn woorden die een goede onderwijsomgeving omschrijven. Linoleumvloeren dragen hier op een positieve manier aan bij, omdat ze onder andere de binnenluchtkwaliteit (allergie VOC gecertificeerd) verhogen, geschikt zijn voor het geleiden van vloerverwarming en -verkoeling en voldoen aan de eisen van het Frisse Scholen principe 

 Waarom linoleumvloeren op school?  

De hierboven genoemde punten zijn belangrijke voordelen van een linoleumvloer. Toch zijn het niet de enige voordelen. Linoleumvloeren:

  • Hebben een levensduur van 30 jaar. 
  • Verbeteren de akoestiek in een ruimte. 
  • Hebben een kras- en vlekvrije toplaag.  
  • Zijn bestand tegen chemicaliën door de gepatenteerde toplaag. 
  • Bevatten antibacteriële eigenschappen. 
  • Zijn onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. 

Een linoleumvloer is daarom een ideale vloeroplossing om van een school een gezonde en inspirerende leer- en werkomgeving te maken. 

Kies voor linoleum in uw school 

Wij hebben meer dan 100 kleuren en patronen linoleum, waardoor er voor iedere onderwijsinstelling een passend design is. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden van een linoleumvloer in uw school? Onze vloerexperts geven u graag een persoonlijk en passend advies. Neem gerust contact met ons op. 

Back To Top