Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
Vloer in zorginstellingen

Gezonde vloeren in de gezondheidszorg: een veilige en hygiënische omgeving

Binnen de gezondheidszorg is het creëren van een veilige en hygiënische omgeving van groot belang. Terwijl veel aandacht wordt besteed aan medische apparatuur, desinfectieprotocollen en andere aspecten van patiëntenzorg, blijft één element vaak onderbelicht: vloeren. Toch spelen vloeren een belangrijkere rol dan de meeste mensen denken.

Het belang van gezonde vloeren

Vloeren spelen een belangrijke rol binnen de gezondheidszorg. Ze vormen niet alleen de basis van de fysieke infrastructuur, maar hebben ook een directe impact op belangrijke aspecten zoals hygiëne, veiligheid, uitstraling en duurzaamheid. Het belang van het investeren in hoogwaardige vloeren kan niet worden onderschat, omdat dit bijdraagt aan het verbeteren van de algehele kwaliteit van de zorg en het welzijn van iedereen die gebruikmaakt van de faciliteiten.

Hygiëne en infectiepreventie

Binnen de gezondheidszorg is infectiepreventie erg belangrijk. Vloeren kunnen een bron van bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers zijn als ze niet op de juiste manier worden onderhouden. Het is daarom belangrijk om vloeren te kiezen die u makkelijk kunt schoonmaken en desinfecteren. Wij bieden een aantal vloeren die zeer geschikt zijn voor in zorginstellingen.

Duurzame vloeren in de gezondheidszorg

Ziekenhuizen hebben een vloer nodig die bestand is tegen intensief gebruik. Onze duurzame vloeroplossingen zijn bestand tegen vuil, slijtage en krassen. Dit betekent dat u kunt rekenen op een vloer die lang meegaat, zelfs in deze veeleisende sector. Vloeren die makkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn, dragen bij aan een lange levensduur.

Een lange levensduur

Door te investeren in de juiste vloer voor elke specifieke ruimte binnen een zorginstelling kunt u de terugkomende kosten aanzienlijk verlagen. De juiste vloer is bestand tegen dagelijkse slijtage, waardoor u op lange termijn kosten bespaart en vervanging of reparatie minder vaak nodig is. Dit geeft dus zowel financiële als praktische voordelen. Vloerreparaties en -vervangingen zijn een tijdrovende klus, dus het is fijn als dit niet regelmatig nodig is.

Uitstraling

Naast de functionaliteit van de vloer is de uitstraling ook erg belangrijk. In de gezondheidszorg is het vaak erg druk en is schoonmaaktijd schaars. De juiste vloerkeuze is daarom extra belangrijk. Linoleumvloeren zijn beschikbaar in vele kleuren en patronen, maar wij adviseren om binnen de gezondheidszorg voor zachte tinten en een gemarmerd patroon te gaan. Deze combinatie zorgt voor de beste vuilverhulling en geeft vloeren de mooiste uitstraling.

Kies de geschikte vloer

Prolance is dé interieurspecialist op het gebied van vloeroplossingen voor zorginstellingen. We bieden verschillende vloeren die voldoen aan alle eisen. Benieuwd naar eerdere projecten? Bekijk onze referentiepagina van de zorgsector.

Back To Top