Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
gezonde werkomgeving

Gezonde werkomgeving draagt bij aan vitaliteit

Van 19 tot en met 25 september is het De Nationale Vitaliteitsweek. Gedurende deze week kunt u onder andere nieuwe informatie, inspiratie en kennis opdoen op het gebied van gezondheid en werkgeluk. Het doel van De Nationale Vitaliteitsweek is om de vitaliteit van de bevolking te vergroten, om meer verbinding in het Nederlandse bedrijfsleven te krijgen en om werkend Nederland bewust te maken van het belang van de eigen vitaliteit.

Gezonde werkomgeving

Een belangrijk onderdeel van vitaliteit is een gezonde werkomgeving zoals te zien is in Het Model van Vitaliteit. De definitie van een gezonde werkomgeving is een omgeving die de gezondheid van werknemers niet belast. Volgens het Arbobesluit bestaat een gezonde werkplek uit een ergonomische inrichting, een goede temperatuur, voldoende luchtverversing, de juiste verlichting en weinig lawaai.

Zonwering

Juiste verlichting is dus één van de kenmerken van een gezonde werkomgeving. Door voldoende natuurlijk licht kost het minder moeite om gefocust naar een beeldscherm te kijken. Felle zon die door de ramen in het gezicht van uw medewerkers schijnt of weerkaatst op het beeldscherm is daarentegen niet bevorderlijk voor de productiviteit. Met goede zonwering zorgt u voor voldoende natuurlijk licht, maar houdt u fel licht en weerkaatsingen weg van uw medewerkers.

Geluid

Daarnaast is het voor een gezonde werkplek van belang dat lawaai op afstand wordt gehouden. Omgevingsgeluid kan namelijk erg storend zijn als er hard gewerkt moet worden. Door het installeren van akoestische panelen in uw bedrijfspand, worden hinderlijke geluiden verminderd. Dit draagt bij aan lager stresslevel en bevordert de concentratie bij uw werknemers.

Daarnaast hebben vloeren invloed op de akoestiek in een ruimte. Van alle vloersoorten is tapijt het meest geluiddempend. Harde en gladde vloeren, zoals steen en hout, veroorzaken de langste galmtijd. Dit houdt in dat het geluid heel vaak weerkaatst in de ruimte voordat het wordt geabsorbeerd. Het is raadzaam om in uw kantoor een vloer te leggen die de galmtijd beperkt, waardoor uw werknemers minder geluidsoverlast hebben.

Gezonde werkomgeving met de producten van Prolance Projecten & Interieurs

Een gezonde werkomgeving verlaagt het ziekteverzuim en bevordert daarmee de bedrijfsproductiviteit. Wilt u ook een gezonde werkplek creëren voor uw medewerkers? Ons team staat altijd voor u klaar en beantwoordt graag uw vragen over zonwering, vloeren en wandoplossingen. Maak een afspraak door te bellen naar 010 – 760 22 22 of neem contact met ons op.

Back To Top