Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
Healing environment in de zorg

Healing environment in de zorg; de kracht van de juiste vloer

Een healing environment in de zorg draagt bij aan het herstel en welbevinden van patiënten en creëert een prettige en efficiënte werkomgeving. Het kiezen van de juiste vloer is daarom op diverse manieren belangrijk om bij te dragen aan een gezond, veilig en prettig zorgklimaat. Benieuwd wat dit voor uw organisatie kan betekenen? Wij vertellen u er graag meer over.

Wat is healing environment?

Evidence-based design vormt de basis van een healing environment. Hierbij gaat het om het ontwerpen van een omgeving op basis van wetenschappelijk onderzoek. Denk hierbij aan de effecten van inrichting en indeling van gebouwen en ruimtes. Zo creëren ziekenhuizen en verpleeghuizen een plek die herstel faciliteert en patiënten, families en bezoekers rust biedt. Daarnaast zorgt het voor een prettige werksfeer voor het medisch personeel, waardoor ze zo efficiënt mogelijk kunnen werken.

Hoe een vloer voor rust en privacy zorgt

Een rustige omgeving zonder storend geluid of geluidsoverlast is in een ziekenhuis erg belangrijk. Rust en privacy zijn namelijk essentieel voor het herstel van patiënten. Ook in een verzorgingstehuis zijn dit bepalende factoren om bewoners op hun gemak te laten voelen. Daarnaast kan geluidsoverlast invloed hebben op de prestaties van medisch personeel. Geluid kan namelijk een enorme afleiding zijn die de concentratie en aandacht negatief beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om een vloer te kiezen die een goede akoestiek heeft. Tapijt is vaak een populaire keuze aangezien deze vloeroplossing van nature voor een goede akoestiek zorgt. Maar tegenwoordig zijn er ook veel harde vloeren op de markt met goede akoestische eigenschappen. Dit is ideaal voor ruimtes in de zorg die door praktische of hygiënische redenen voorkeur geven aan harde vloeren in plaats van tapijt.

Gezond en veilig binnenklimaat

Gezondheid en veiligheid staan vanzelfsprekend voorop in een healing environment in de zorg. Vooral het gezonde binnenklimaat in gebouwen, waarvan is aangetoond dat het een positief effect heeft op het welzijn van gebruikers, maakt hierin het grote verschil. Daarbij zijn frisse lucht, voldoende daglicht, temperatuurbeheersing, hygiëne en binnenluchtkwaliteit belangrijke onderdelen. Denk aan vloeren met antibacteriële werking, hoge lichtreflectie of vrij van schadelijke stoffen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Welk type vloer u ook kiest, wij zorgen ervoor dat de vloer precies voldoet uw eisen. Heeft u interesse in een vloer speciaal ontwikkeld om toe te passen in de zorg of een verzorgingstehuis? Dan bent u aan het juiste adres bij Prolance Projecten & Interieurs. Wij bieden vloeren aan die die op diverse manieren bij kunnen dragen aan het gevoel van veiligheid en rust. Prolance voorziet u graag van het juiste advies over onze producten en stemmen deze af op uw wensen. Neem contact op met onze specialisten.

Back To Top