Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
Duurzame bouwlabels

Het belang van duurzame bouwlabels

De bouwsector is de grootste energieverbruikende sector ter wereld met een aandeel van meer dan een derde van het totale energieverbruik. Duurzaam bouwen, waarbij gebruikgemaakt wordt van duurzame bouwmaterialen, is dan ook in opkomst. Om de duurzame aspecten van een gebouw te benadrukken is de certificering voor duurzame bouwlabels ontwikkeld. Een duurzaam bouwlabel betekent dat een pand op een duurzame en milieuvriendelijke manier is ontworpen, gebouwd en gebruikt.

Vloeren en duurzame bouwlabels

Vloeren spelen ook een belangrijke rol bij de certificering voor duurzame bouwlabels, aangezien vloeren een belangrijk onderdeel vormen voor de inrichting van een gebouw. Met onze vloeroplossingen lopen wij voorop in de transitie naar duurzamere kantooromgevingen. Wij selecteren onze leveranciers op basis van kwaliteit en duurzaamheid en wij zijn onder andere onderdeel van diverse recycling programma’s. Op deze manier verzamelen we vloerbekleding, recyclen het en hergebruiken we het als nieuwe grondstof. Door middel van deze programma’s wordt er minder afval vernietigd en is er daardoor minder CO2-uitstoot.

Duurzame vloeren

Wij geloven sterk in het leveren van goede milieuprestaties. Dit doen wij zowel met onze producten als diensten voor onze klanten. Hierbij bieden wij proactief milieuvriendelijke producten aan onze klanten aan. Ons assortiment bestaat uit duurzame vloeren en de producten die wij gebruiken zijn circulair en volledig te recyclen. Doordat de vloeren aan het einde van hun levensjaar niet vernietigd worden, maar gerecycled worden, dragen de vloeren van ons bij aan een certificering voor een duurzaam bouwlabel. Zo wordt de leverancier weer voorzien van grondstoffen en dragen onze vloeren bij aan het behalen van een certificaat.

Het verkrijgen van een duurzaam bouwlabel

Voor het verkrijgen van een certificering voor duurzame bouwlabels zijn er een aantal stappen:

  • Een duurzaamheidsadviseur: Een duurzaamheidsadviseur kan het proces in werking zetten en weet exact aan welke eisen het gebouw moet voldoen.
  • Een duurzaamheidsplan: Stel een duurzaamheidsplan op waarbij wordt vastgesteld aan welke eisen uw gebouw moet voldoen voor de gewenste certificering. Laat dit nakijken door de duurzaamheidsadviseur.
  • Samenwerken: Stel een professioneel team samen en zorg dat iedereen op de hoogte is van het plan. Soms krijgt u al een eerste certificaat aan het eind van de ontwerpfase.
  • Bouwmethoden: Maak tijdens de bouwfase gebruik van duurzame bouwmethoden.
  • Documentatie: Om de definitieve certificering te verkrijgen, verstrekt u na de bouw de documentatie aan de controleurs. Andere certificaten voor de exploitatie kunnen na oplevering worden aangevraagd.

Zet u ook een stap in de richting van een duurzaam bouwlabel?

Bij de stap richting een certificering voor een duurzaam bouwlabel, past een duurzame vloer. Wij kijken graag met u mee welke duurzame producten bij uw project passen.

Back To Top