Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
Hagaziekenhuis

Internationale gasten over de vloer

Het HagaZiekenhuis heeft iets dat ze in Parijs ook wel willen: mooie vloeren! De projectleider van een grote Parijse ziekenhuisconglomeratie AP-HP kwam met een delegatie naar de duurzame ontwikkeling binnen het HagaZiekenhuis om een kijkje nemen.

“Een vloer lijkt misschien vanzelfsprekend, maar die komt er niet zomaar”, vertelt gastheer John Starrenburg, coördinator Bouwzaken. “Bij de keuze zijn heel wat partijen betrokken. Naast het esthetische aspect, dat vaak zwaar weegt, zijn het onderhoud en de schoonmaak zeer belangrijk”.

Afdeling bouwzaken

De afdeling bouwzaken, vertegenwoordigt door Volker Wessels Haga, is alleen verantwoordelijk als de vloer beschadigd is; het overige onderhoud is voor de huishouding. Het moet niet zo zijn dat een bepaalde materiaalkeuze betekent dat er bezuinigd wordt op onderhoud en dat er een grote kostenpost bijkomt voor de schoonmaak.

Bovendien moet je bij de vloerkeuze in een ziekenhuis letten op technische eisen. Dat geldt met name voor afdelingen als de IC en de OK. Daar moet de vloer bijvoorbeeld geleidend zijn, zodat er geen elektrische ontlading vrijkomt die schadelijk kan zijn voor apparatuur en personen.

Het was een eer dat er vanuit Parijs een referentiebezoek werd gebracht aan het HagaZiekenhuis. Dit bezoek was aangevraagd door internationale vloerenleverancier Forbo Flooring, die ook de meeste van onze vloeren heeft geleverd. Namens het bedrijf dat al jarenlang vloeren legt in het HagaZiekenhuis, Prolance Projecten & Interieurs, was directeur Danny Voerman aanwezig.

Verschillende vloeren

Tijdens het bezoek hebben we zo veel mogelijk verschillende vloeren laten zien, waaronder pvc-vloeren, gietvloeren, troffelvloeren, en gecoate vloeren. De Franse projectleider van AP-HP, Didier Bourdon, was onder de indruk van het hoge niveau van de vloeren. Hij had ook veel belangstelling voor de duurzame manier van bouwen, die voortkomt uit de constructie Design Build Maintain (DBM). De vooruitstrevende manier van (ver)nieuwbouw van het HagaZiekenhuis.

Back To Top