Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Zo zuinig als we zijn op onze klanten, zo zuinig zijn we op onze omgeving. Toch is alles dat met het fabriceren van stoffen te maken heeft, nog niet dusdanig ontwikkeld dat het 100% milieuvriendelijk is. Des te meer proberen wij er alles aan te doen om binnen onze werkzaamheden bewust met het milieu om te gaan. Wij selecteren onze leveranciers op basis van kwaliteit en duurzaamheid en zijn wij onder andere onderdeel van het ReStart®-programma van Tarkett en het recycling programma van Forbo.

Wij dragen ons steentje bij aan de zeventien Sustainable Development Goals, ook wel bekend als de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, door te investeren in duurzame energie en onze verantwoordelijkheid te nemen binnen de keten. Zo zijn er op het kantoor van Prolance zonnepanelen geïnstalleerd en denken wij bewust na over het verantwoordelijk omgaan met consumptie.

Wij zorgen niet alleen voor het leveren en installeren van vloeren en zonwering, maar zorgen voor een kloppend verhaal van begin tot eind. Zo hechten we veel waarde aan goed advies in het voortraject, service & onderhoud en het periodiek specialistisch reinigen van de vloerafwerking in het na traject. Zo wordt de levensduur van uw product verlengd. Na afloop recyclen we de vloer en voorzien we in wezen de leverancier weer van grondstoffen Zo’n circulaire en goed samenwerkende keten heet ook wel Total Costs of Ownership. Wilt u meer weten over het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van Prolance? Lees dan ons MVO jaarverslag.

Wat wij doen voor het milieu
  • We volgen de ontwikkelingen en mogelijkheden binnen de branche op de voet en helpen u graag bij het maken van milieuvriendelijke keuzes.
  • We beperken het energieverbruik van ons bedrijf door gebruik te maken van ecologische verlichting.
  • Ons wagenpark is bewust gekozen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Ook onderhouden we onze wagens preventief. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan periodiek controleren van de bandenspanning.
  • Ons productassortiment is samengesteld op basis van kwaliteit en duurzaamheid, waarbij gelet wordt op de milieubelasting zowel bij gebruik, onderhoud, productie en afdanking.
  • We gebruiken uitsluitend milieuvriendelijke lijmen.
  • Afval wordt altijd gescheiden ingezameld voor hergebruik zoals hout, folie, papier, batterijen, inktpatronen, tapijt(tegels) en snijrestanten marmoleum.
  • Vrijwel al onze fabrikanten zijn bezig met cradle-to-cradle en/of ondernemen zelf op maatschappelijk verantwoorde wijze. Wij doen geen zaken met fabrikanten waar we niet achter staan.
  • Vrijwel alle werknemers wonen in de nabijheid van ons bedrijf.
SDG Doelen
Onze opdrachtgevers
Back To Top