Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
Project vloeren

Project: Van Noordenne – Luxe hotelsfeer met internationale allure

Het begon allemaal met de wens Van Noordenne Glasgroothandel en Glasindustrie een uitstraling te geven die past bij de toekomstvisie en professionaliteit van het bedrijf. Ook de internationale allure mocht niet ontbreken, want het wereldwijd opererende bedrijf ontvangt regelmatig gasten uit het buitenland. Prolance Projecten & Interieurs heeft meegeholpen aan dit megaproject, wat door Nathalie van Noordenne Interior & Exterior Design is ontworpen.

Over het project

Een pand met een receptie die aandoet als hotellobby, een personeelskantine die is omgebouwd tot volwaardig bedrijfsrestaurant mét loungegedeelte, een mediaruimte die van alle gemakken is voorzien én drie verdiepingen aan kantoorruimte voor een deel van het personeel. Nathalie van Noordenne was met een vakkundig team van professionals een paar jaar bezig met de transformatie van het pand van het glasbedrijf. En het project is nog niet voltooid. De volgende stap is de directieruimte op de derde, tevens bovenste, verdieping.

Sfeervolle, functionele receptieruimte

Zodra je de receptie binnenstapt, waan je je in een luxe hotellobby ergens in Spanje of Dubai. De grote ruimte is opgedeeld in een ontvangst met natuurstenen balie, sfeervolle zithoek en functionele spreekkamer, met transparant glas gescheiden van de rest van de ruimte. De receptieruimte en alle kantoorruimtes op de drie verdiepingen – begane grond, eerste en tweede etage – zijn bovendien voorzien van een pantry. Zowel in de receptieruimte als in het bedrijfsrestaurant is gekozen voor warme kleuren: taupe, koraal, roze, goud en zwart in combinatie met hout en glanzend graniet voor een mooi evenwicht.

Bedrijfsrestaurant met gevoel van grandeur

Het bedrijfsrestaurant is in dezelfde sfeer doorgetrokken als de receptie en ook deze multifunctionele ruimte is van alle gemakken voorzien. Deze ruimte is het visitekaartje van het bedrijf; hier worden de nationale en internationale gasten mee naartoe genomen om een goed beeld te krijgen van het bedrijf. Vanaf het boudoirachtige loungegedeelte op de vide kijk je op de volledig geautomatiseerde productiehal.

Het restaurant geeft een gevoel van grandeur, maar ondanks de grootsheid voelt de ruimte intiem. Een van de highlights is absoluut het roze glas dat de trap naar de vide met loungegedeelte accentueert. De spannende PVC-vloer met visgraatmotief is functioneel en passend in het geheel.

Kantoorruimtes en mediaruimte

Op de begane grond van het pand bevindt zich de verkoopafdeling van Van Noordenne Glasgroothandel en Glasindustrie. De overige kantoorruimtes zijn gesitueerd op de eerste en tweede verdieping. Nathalie: “Voor de huidige kantoorruimtes hebben we veelal gekozen voor de kleur wit, vanwege het frisse en open karakter. De decoratieve potten en vazen, het gebruik van glas en de sfeervolle zitjes in luxe hotelsfeer op de verschillende verdiepingen vormen een verbindende factor in het hele pand.”

Vloeren

De vloeren zijn voorzien van Bolon: een geweven vinyl in een aantrekkelijke Missoni-print. Ook in de kantoorruimtes zijn scheidingswanden geplaatst van transparant glas, die de open bedrijfscultuur onderstrepen maar ook de nodige privacy bieden. De mediaruimte op de tweede verdieping is een ideale plek om online te vergaderen en voor personeel en bezoekers om te werken, terwijl de bedrijfsfilm met de rijke geschiedenis van de glasfabriek afspeelt op het grote scherm.

Het volledige artikel over dit project kunt u lezen in het 5de nummer van Art of Living 2020, pagina: 278 – 283.

Copyright: The Art of Living, Jaro van Meerten

Project vloeren
Project vloeren
Project vloeren
Project vloeren
Project vloeren
Project vloeren
Project vloeren
Project vloeren
Project vloeren
Project vloeren
Project vloeren
Project vloeren
Project vloeren
Project vloeren
Project vloeren
Project vloeren
Project vloeren
Project vloeren
Project vloerenProject vloerenProject vloerenProject vloerenProject vloerenProject vloerenProject vloerenProject vloerenProject vloerenProject vloerenProject vloerenProject vloerenProject vloerenProject vloerenProject vloerenProject vloerenProject vloeren
Back To Top