Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
Prolance plaatst zonnepanelen

Prolance helpt mee aan verduurzaming Schiedamse haven!

Op het kantoor van Prolance worden zonnepanelen geïnstalleerd om meer dan de helft van de energie die gebruikt wordt op te wekken. Naast Prolance plaatsten ook de bedrijven Itho Daalderop en De Gier Gitaarbouw energiebesparende PV panelen op de daken. In totaal worden er 630 zonnepanelen geplaatst. Leo Verhart Beheer en FMJ Marine & Offshore gaan nog eens 500 panelen installeren. Dat zegt Niels Fluitman, projectmanager bij Stichting DUW!, één van de organisaties die zich ervoor inspant om zoveel mogelijk bedrijven in de Schiedamse haven aan de zonne-energie te krijgen.

Verduurzaming Schiedamse haven

Sinds eind 2018 werken gemeente Schiedam, provincie Zuid-Holland, Ondernemersvereniging SchiedamHavens en Stichting DUW! samen aan de verduurzaming van de haven van Schiedam. De stad waar Prolance Projecten & Interieurs gevestigd zit.

De Provincie Zuid-Holland financiert het project met behulp van de Energie-op-Bedrijventerreinen-subsidie. De provincie streeft er naar om in 2035 energieneutraal te zijn. De gemeente Schiedam wil in 2040 energieneutraal zijn en heeft als ambitie om in 2022, op minimaal 15% van de Schiedamse daken zonnepanelen te (laten) plaatsen. Daarnaast ondersteunt en faciliteert de gemeente zo veel mogelijk initiatieven uit de stad.

SDG doel

Door het plaatsen van de zonnepanelen op het dak behaalt Prolance SDG doel nummer 7: ‘Betaalbare en duurzame energie’. In totaal zijn er zeventien Sustainable Development Goals (SDG), of Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Deze doelen zijn volgens de Verenigde Naties bedoeld om de wereld tot ‘een betere plek te maken in 2030’.

Prolance en MVO

Prolance: “Zo zuinig als we zijn op onze klanten, zo zuinig zijn we op onze omgeving. Desalniettemin is alles wat met fabricage van stoffen te maken heeft, nog niet dusdanig ontwikkelt dat het 100% milieuvriendelijk is. Des te meer proberen wij er alles aan te doen om binnen onze werkzaamheden bewust met het milieu om te gaan.”

Wat Prolance allemaal doet voor het milieu?

Ons productassortiment is samengesteld op basis van kwaliteit en duurzaamheid, waarbij gelet wordt op de milieubelasting zowel bij gebruik, onderhoud, productie en afdanking. Daarnaast gebruiken wij uitsluitend alleen milieuvriendelijke lijmen, wordt afval altijd gescheiden en beperken wij het energieverbruik van ons bedrijf door gebruik te maken van ecologische verlichting.

Wilt u meer weten wat Prolance doet voor het milieu, wat onze (MVO) werkwijze inhoudt of wilt u meer informatie ontvangen over het initiatief om de Schiedamse haven te verduurzamen? Neem dan contact met ons op!

Bron: OffShore Valley

Back To Top