Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
Interview met de oprichter van Prolance Projecten & Interieurs

Prolancer – Danny: “Gezamenlijk een stap naar voren zetten”

Danny Voerman is de eigenaar van Prolance Projecten & Interieurs. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1996 streeft Prolance er naar om het bedrijf en de diensten in te richten naar de behoeften en wensen van onze klanten. In een interview met Danny (deels gehouden door BVP) leest u meer over de werkwijze van Prolance, hoe maatschappelijk verantwoord Prolance onderneemt en de samenwerking met HMC Rotterdam.

Bouwen aan circulaire relaties

Met de klanten en opdrachtgevers van Prolance bouwen we een circulaire relatie op. Danny: “We leggen een nieuwe vloer of plaatsen binnen en buiten zonwering, plegen periodiek onderhoud en als het product echt aan vervanging toe is door slijtage of andere gebreken, beginnen we weer vooraan. Wij vinden een gezonde relatie met zowel onze opdrachtgever als de eindgebruiker even belangrijk. Dat begint al in de voorbereiding. We geven technisch advies, denken mee in het ontwerp, installeren de producten en zorgen voor een strak eindresultaat.

MVO ondernemen

Duurzaamheid en milieubewustzijn; twee belangrijke pijlers voor Prolance. Danny: “Wij investeren in duurzame energie en hebben op het kantoorpand van Prolance zonnepanelen geïnstalleerd om vervolgens meer dan de helft van de energie die gebruikt wordt op te wekken. Daarbij denken wij bewust na over het verantwoordelijk om gaan met consumptie. Zo zijn alle plastic waterbekers vervangen voor 100% recyclebare Dopper waterflessen.”

“Ook hebben we onlangs het ReStart® certificaat van Tarkett ontvangen voor het hergebruiken van vloerafwerking”, vertelt Danny verder. “Via het ReStart®-programma kunnen wij deelnemen aan een kostenefficiënt initiatief voor de terugname van vloerbekleding. Door deel te nemen aan ReStart® dragen wij namens Prolance een steentje bij aan de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen en het milieu, en aan de overstap naar een circulaire economie.”

Een steentje bijdragen

Danny: “Ik geloof er sterk in dat we als branche gezamenlijk een stap naar voren kunnen zetten. Door deelname aan BVP, nu alweer zo’n 2,5 jaar, kan Prolance kennis delen met anderen en de nieuwste ontwikkelingen in de markt volgen. En daar ook een steentje in bijdragen. Bijvoorbeeld door actief mee te denken over de toekomst.

Samenwerking met HMC Rotterdam

Net als de hele bouwwereld heeft de branche van Prolance last van een dringend tekort aan geschoold personeel. “Dat maakt ons afhankelijk van derden,” vertelt Danny, “die weer hun eigen werkwijzen hebben en zich niet altijd conformeren aan de kwaliteitsnormen zoals wij die graag zien. Daarom werken we samen met het HMC in Rotterdam. HMC is de vakschool voor hout, meubels en interieur, waar onder andere stoffeerders en interieurvakmensen worden opgeleid. Wij zijn een erkend leerbedrijf en bieden dus ook stageplaatsen, of een beroepsbegeleidende leerweg van vier dagen werken en een dag naar school. Op de open dagen laat ik altijd even mijn gezicht en natuurlijk ons bedrijf zien. We hopen jongeren enthousiast te krijgen voor onze branche. Ze te laten zien dat dit echt een vak is waarin je een mooie carrière kunt opbouwen.”

Een laatste uitspraak?

Danny: “Als branchevereniging kunnen we een gezamenlijk geluid laten horen en concrete afspraken maken over wat we nu eigenlijk met het woord ‘kwaliteit’ bedoelen. En door kennisdeling houden we elkaar daarin scherp. Zo verbeteren we ook het aanzien van de branche als geheel.”

Benieuwd naar meer interviews met het team van Prolance? Lees het interview met Prolancer Maurice of met Prolancer Simon.

Back To Top