Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22

Prolancer Danny: “Met Prolance Marine Flooring zijn wij de scheepsvloeren specialist”

Danny Voerman is eigenaar van Prolance. Sinds de oprichting van het bedrijf streeft Prolance ernaar om het bedrijf en de diensten in te richten naar de behoeften en wensen van haar klanten. In een interview met Danny leest u meer over de Prolance en met name over de maritieme sector waar het bedrijf ook actief in is.

Vloerenspecialist

In 1996 heeft Danny Prolance opgericht. “Wij zijn de vakspecialist in vloerafwerking en zonwering”, vertelt Danny. “We bestaan bijna 25 jaar, waarbij we meedenken met de klant in hun behoeften en wensen.” Prolance richt zich op de sectoren: zorg, onderwijs, kantoor, retail, overheid, hospitality en de maritieme sector. “De maritieme sector is een  aparte tak. We begonnen kleinschalig met het stofferen van luxe jachten. Dit deden we al sinds de oprichting van het bedrijf, maar we merkten dat de vraag in de maritieme branche groeide.”

“Vanuit mijn relatienetwerk kreeg ik de vraag of we naast luxe jachten ook grote offshore schepen konden voorzien van de juiste vloerafwerking. Dit resulteerde in onze eerste opdracht bij IHC, een grote onderneming dat zich richt op het ontwikkelen, ontwerpen en bouwen van schepen voor de bagger- en offshore industrie. Daar hebben we ons bewezen dat we sterk zijn als vloerenspecialist in deze branche.”

“De naam Prolance Marine Flooring was geboren”

“Prolance Projecten & Interieurs is de vloeren specialist voor zorginstellingen, scholen en kantoorcomplexen. Het had niet het juiste uithangbord voor de werkzaamheden die we doen voor de maritieme branche. Deze werkzaamheden zijn complexer, meer omvattend en internationaal gericht. Daarnaast wilde ik een bedrijfsnaam dat voor de maritieme sector direct duidelijk is wat we doen.” Dit resulteerde in 2015 de start van een nieuwe naam en bedrijf: Prolance Marine Flooring.

“Maritieme werkzaamheden zijn complexer, meer omvattend en internationaal gericht”

“Bij het realiseren van een scheepsvloer komt veel meer bij kijken dan bij bijvoorbeeld een kantoorvloer. Dat begint al bij de voorbereiding: de keuze van de vloer hangt van veel facetten af. Wij denken daarom altijd mee met onze opdrachtgevers in het hele proces, voorzien hen van het juiste advies waarbij we altijd kritisch kijken naar wat we doen. Met deze werkwijze willen we ons positioneren als de (vloeren)specialist in vloersystemen voor de scheepvaart. Dit kan voor alle typen schepen, van riviercruises tot grote offshore schepen.”

“Als Prolance over de (scheeps)vloer komt wordt er gegarandeerd veilig gewerkt”

Daarnaast is het binnen de scheepvaart belangrijk dat alle producten voldoen aan de hoogste standaarden. Danny: “Prolance is VCA** en PPI gecertificeerd. Daarnaast werken wij uitsluitend met leveranciers die producten leveren die aan de IMO en MED certificering voldoen. Daarmee voldoet het aan de hoogste kwaliteitseisen. Naast het gebruik van de juiste producten hechten wij veel waarde aan veiligheid, maar ook gezondheid en scholing van ons personeel is daar vereiste deel van. Al onze medewerkers zijn VCA-gecertificeerd en in het bezit van persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarnaast investeren we in onze medewerkers door middel van cursussen en aanvullende opleidingen. Als Prolance over de (scheeps)vloer komt wordt er gegarandeerd veilig gewerkt.”

Kom werken bij Prolance!

Momenteel staan er diverse vacatures open die vervuld kunnen worden. Danny: “We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers die ons team willen versterken. Zo zoeken we een ‘projectstoffeerder’ en een ‘stoffeerder service en onderhoud’. Voor beide functies vragen we een vakbekwaam iemand met een servicegerichte instelling. Iemand die graag bij een bedrijf wil werken waar een familiare, informele sfeer hangt waarbij je jezelf kan ontwikkelen. Bij Prolance staat iedereen voor elkaar klaar. Wij investeren enerzijds in een langdurige relatie met onze opdrachtgevers, maar anderzijds ook in onze werknemers. Want de werknemers maken het verschil. Dat beseffen we ons maar al te goed.”

Benieuwd naar meer interviews met het team van Prolance? Lees het interview met Prolancer Simon (Marine Flooring) of met Prolancer Maurine (Projecten & Interieurs).

Back To Top