Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22

Active House

KAW Architecten heeft een heel bijzonder huis ontwikkeld; het meest duurzame huis in Schiedam: Active House. Wonen zonder energierekening, zonder gebruik van fossiele brandstoffen en zo veel mogelijk CO2 gereduceerd gebouwd. Prolance heeft bijgedragen aan de duurzame vloerafwerking, zowel kijkende naar het werkproces als naar de productkeuzes.

Active House eigenaar over Prolance

“Wij hebben met het eerste Active House van Schiedam een moderne, open woning ontworpen die leeft van eenvoudige details, een gereduceerd materiaalgebruik en mooie materialen. Voor de vloer waren wij op zoek naar een groot egaal vlak, met een klein beetje leven erin. Wij hebben hierbij gevlinderd beton, gietvloer en marmoleum afgewogen. Wij hebben uiteindelijk voor het laatste gekozen, omdat marmoleum gebaseerd is op natuurlijke producten en Forbo een visie heeft op verwerken van afval uit snijverlies. Qua lijmen is gewerkt met producten van Uzin Utz die op duurzame en verwijderbare manier worden geproduceerd. Zo is de vloer niet alleen aan te brengen maar ooit ook weer verwijderbaar. Prolance heeft de hele voorbereiding en verwerking voor haar rekening genomen. Wij zijn positief verrast door de zeer accurate voorbereiding. Prolance heeft het voortraject met heldere tekeningen onderbouwt en daarmee ook geholpen keuzes te kunnen maken voor wat betreft materiaal en verwerking. Ook heeft Prolance zich al professionele partner getoond omdat wij met een nieuw soort droge dekvloer zijn gaan werken, waarbij de vloerverwarming hoog in de vloer ligt. Met als complicerende factor dat het aftekenen van slangen in een vrij strakke vloer moest worden voorkomen. Dat is zeer naar tevredenheid gelukt. De egalisatie en voorbereiding door Prolance hebben hier perfect op aangesloten en waren alleen mogelijk door nauwkeurige samenwerking aan de voorkant.

Bottom line in het proces is dat Prolance afspraken maakt die 100% nagekomen worden en ook een heldere en ongecompliceerde nazorg levert. Waar wij bijzonder blij van geworden zijn is dat de verwerkers van Prolance zeer acuraat en nauwkeurig hebben gewerkt. De eerste vraag van iedereen die ons huis voor het eerst bezoekt is: goh, hebben jullie een gietvloer? Dat komt omdat het marmoleum naadloos is gelegd, niet alleen onderling, maar ook tegen de wanden aan. Het is gelukt om zo strak tegen de wanden aan te werken, dat geen plinten en zelfs geen afkitten noodzakelijk is. Dit is het puntje op de i voor het strakke beeld, waarbij de vloer direct tegen het hout aansluit. Het maakt de woning af en zorgt voor een super mooie, moderne uitstraling.”

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op.
Toegepaste oplossingen:
Betrouwbaar en flexibel
Professionele en opgeleide monteurs
Snel en vakkundig
Duurzame en kwalitatief goede producten
Bekijk andere referenties

Project Prinsessenflats

Woningbouwverenigingen Rotterdam

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Back To Top