Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
Toegepaste vloeren in onderwijsruimtes

Top 3 vloeren voor onderwijsinstellingen

Onderwijsinstellingen kennen we in vele soorten en maten. Van basisonderwijs tot universitair onderwijs. Eén ding hebben ze allemaal gemeen en dat is de openbare functie. Onderwijs wordt gekenmerkt door ruimtes waar intensief gebruik van gemaakt wordt. Ruimtes die behaaglijk moeten zijn en een gepaste atmosfeer moeten hebben. De toegepaste vloeren in zo’n ruimte dienen hier dan ook rekening mee te houden. Comfortabele, schone en duurzame vloeren zorgen namelijk voor een betere leeromgeving op elke leeftijd.

Welke vloeroplossingen hiervoor geschikt zijn? Wij geven een top 3 vloeren die het meest gebruikt worden in onderwijsinstellingen.

PVC vloer

Een PVC vloer is in een grote diversiteit verkrijgbaar- en uitermate duurzaam is. PVC vloeren zijn bijvoorbeeld beschikbaar in hout, steen en abstracte designs. Verder is dit type vloer leverbaar in stroken, tegels en op rol. Daarbij kan er gekozen wordt uit een homogeen of een heterogeen product; het verschil zit vooral in het aantal lagen waaruit de PVC vloer is opgebouwd. PVC vloeren kunnen doorgaans in iedere onderwijsruimte worden toegepast. Denk hierbij aan een gang, toilet of lokaal. Deze vloeroplossingen hebben een hoge waterbestendigheid, waardoor de natte ruimtes ook goed kunnen worden afgewerkt. PVC vloeren worden steeds populairder door de vele designmogelijkheden, de onderhoudsvriendelijkheid en de slijtvastheid.

Linoleum vloer

Een linoleum vloer is een volledig natuurlijk product dat de afgelopen jaren steeds meer omarmd is vanwege de vele toepassingsmogelijkheden. Omdat een linoleum vloer een zeer hygiënische vloer is, onderhoudsvriendelijk is en een zeer lange levensduur heeft, is deze zeer populair binnen het onderwijs. Daarnaast is linoleum vuil verhulend. Zand, stof en vuil is hierdoor minder zichtbaar, maar ook krasjes en loopsporen vallen minder op. Door de toepassing van de juiste ondervloer is een linoleum vloer erg behaaglijk. Deze vloerbekleding is in allerlei vormen verkrijgbaar: als tegel, op de rol of als click vloer.

Tapijt

Tapijt is beschikbaar in verschillende types: tapijttegels, kamerbreed tapijt of in de vorm van karpetten. Ook custom-made design en geprint tapijt behoren tot de mogelijkheden van dit type vloerafwerking. Tapijt is een vloerbekleding die een warme en sfeervolle tint geeft aan een schoolruimte. Daarbij is het de meest behaaglijke vloer die er is. De materialen zijn voelbaar zacht, warm en comfortabel. Met tapijt zijn er tegenwoordig zeer veel mogelijkheden zoals borders, banden en andere figuratie. Er kan gekozen worden uit tapijt op rol of tegels. Ook het maken van een karpet uit tapijt behoort tot de vele mogelijkheden voor onderwijsinstellingen.

Sfeervolle onderwijsruimtes

Voor de sector onderwijs werken wij op opdracht- en projectbasis, op het gebied van (vloer)producten en diensten. Zo hebben wij al voor diverse onderwijsinstellingen, zoals Erasmus Universiteit, TU Delft en Wolfert College diverse oplossingen mogen toepassen.

Naast vloeren is Prolance vakspecialist in zonwering voor zowel binnen als buiten. Wilt u meer informatie over de vloeroplossingen van Prolance? Neem contact op met onze adviseurs. Zij helpen u graag bij het bepalen van de juiste vloer voor onderwijsinstellingen.

Back To Top