Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
tapijttegels

Transformeer uw kantoor met duurzame tapijttegels

In een tijdperk waarin duurzaamheid niet langer een optie is, maar een noodzaak, kijken wij continu naar duurzame vloeroplossingen voor kantoorruimtes. Eén van de meest duurzame opties zijn onze tapijttegels. De tapijttegels zijn ontworpen met zowel het milieu als de moderne kantoorbehoeften in gedachten, en bieden een veelvoud aan voordelen die hen onderscheiden van overige vloerbekledingsopties.

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Duurzame tapijttegels bestaan uit gerecyclede en recyclebare materialen, waardoor restafval van oude producten dus wordt hergebruikt. Dit is erg bevorderlijk van een circulaire economie. Als u kiest voor dit type vloerbekleding in uw kantoorruimte, verlaagt u de ecologische voetafdruk van het pand en maakt u een verantwoorde keuze met oog op de toekomst. Waarom?

  • Materiaalgebruik. Duurzame tapijttegels worden vaak gemaakt van gerecyclede en hernieuwbare materialen. Dit in tegenstelling tot traditionele tapijttegels, die vaak worden vervaardigd uit nieuw produceerde synthetische materialen zoals nylon of polyester, die op hun beurt weer afkomstig zijn van fossiele brandstoffen.
  • Productieproces. De productie van duurzame tapijttegels vraagt meestal een lagere belasting op milieu. Dit komt door het verminderde gebruik van water, energie en chemische stoffen. Veel fabrikanten van duurzame tapijttegels streven niet alleen in hun producten naar een minimale milieu-impact, maar ook in hun productieprocessen.
  • Levensduur. Duurzame tapijttegels hebben een langere levensduur, wat inhoudt dat ze minder vaak vervangen hoeven te worden. Zo komt er minder afval op stortplaatsen terecht. Bovendien zijn veel van deze tapijttegels aan het einde van hun levenscyclus volledig recyclebaar, waardoor de kunnen worden omgezet in nieuwe tapijttegels of andere producten zonder extra afval te genereren.
  • Onderhoud en gezondheid. Duurzame tapijttegels vereisen minder agressieve chemicaliën voor reiniging en onderhoud, wat zowel de binnenluchtkwaliteit als de externe milieu-impact verbetert.
  • CO2-voetafdruk. Door de bovengenoemde factoren hebben duurzame tapijttegels een lagere CO2-voetafdruk gedurende hun levensduur in vergelijking met traditionele tapijttegels. Van productie tot het einde van de levensduur; duurzame tapijttegels hebben bij elke stap aanzienlijk minder impact op het milieu.
  • Certificeringen. Veel duurzame tapijttegels hebben milieuvriendelijke certificeringen zoals Cradle to Cradle, Green Label Plus of het EU Ecolabel. Deze certificeringen garanderen dat de producten voldoen aan strenge milieunormen, waarmee de vloeroplossingen dus bijdraagt aan de vermindering van de ecologische voetafdruk van het kantoorgebouw.

Gezondheid en welzijn op kantoor

Onze innovatieve tapijttegels zijn ontworpen om een gezondere werkomgeving te creëren. Ze zijn voorzien van lage VOC-uitstoot (vluchtige organische stoffen), wat zorgt voor een betere luchtkwaliteit binnenshuis. Daarnaast bieden ze uitstekende akoestische voordelen door het absorberen van geluiden, wat de concentratie en het algemene welzijn van werknemers verbetert.

Kleuren, patronen en functionaliteit

Naast de milieuvriendelijke eigenschappen zijn de duurzame tapijttegels beschikbaar in een breed scala aan kleuren en patronen. Dit stelt u in staat uw kantoor niet alleen functioneel, maar ook visueel aantrekkelijk in te richten. De flexibiliteit van de tegels maakt het eenvoudig om beschadigde tegels te vervangen zonder dat de hele vloer vervangen moet worden. Dit is een kostenbesparende oplossing en is praktisch voor dynamische kantooromgevingen.

Duurzaam onderhoud

Een ander duurzaam voordeel is dat tapijttegels eenvoudig te reinigen en te onderhouden zijn. Dit verlengt de levensduur van de vloer zonder het gebruik van agressieve chemische reinigingsmiddelen, zoals hierboven al kort benoemd. Voor het reinigen van de tapijttegels zijn innovatieve methodes ontwikkeld, zoals de Smart Care Trio methode. Na dit proces ziet het tapijt er meteen schoon uit en kan het gelijk weer worden gebruikt. De Smarte Care Trio methode is kosteneffectief, duurzaam en veilig. Met duurzame tapijttegels creëert u een gezondere werkomgeving en verlaagt u de onderhoudskosten op de lange termijn.

Zet u ook de stap naar een groene(re) wereld?

We zijn trots om voorop te lopen in de transitie naar duurzamere kantooromgevingen met onze vloeroplossingen. Door te kiezen voor duurzame tapijttegels, kiest u voor een milieubewust, esthetisch, functioneel en verantwoordelijke vloerbekleding. Onze vloerspecialisten kijken graag met u mee welke kleur en design het beste in uw projectinrichting past.

Back To Top