Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
Productiviteit kantoor

Verhoog de productiviteit met een goede kantoorinrichting

Het is niet iets waar we altijd direct bij stilstaan, maar de inrichting van een kantoor heeft invloed op de werkproductiviteit. Een kantoor dat rommelig is of waar medewerkers in een krappe ruimte werken, kan er namelijk voor zorgen dat het moeilijker is om de concentratie te vinden die nodig is. Terwijl een goed georganiseerd en comfortabel kantoor er juist voor zorgt dat medewerkers zich rustiger voelen. Het effect? Een verhoging van de werkproductiviteit. Met deze vier tips maakt u de stap naar meer productiviteit op de werkvloer.

Tip 1: Werk loshangende snoeren en kabels weg

Een ruimte die er rommelig uitziet, zorgt voor onrust. Zelfs snoeren die loshangen naast de bureaus of kabels die in de knoop op de grond liggen, veroorzaken veel ruis. Zeker als er gewerkt wordt aan een project waar echt volledige concentratie voor nodig is. Wilt u dit voorkomen? Zorg dat dat alle kabels die loshangen zoveel mogelijk weggewerkt worden. Opgeruimd staat netjes!

Tip 2: Plaats planten voor meer groen in de werkruimte

Dat planten een positieve werking hebben op de werkvloer is niet nieuw. Planten creëren een schone lucht door de luchtzuivering skills die ze hebben en zorgen ook voor stressreductie. Uit onderzoek is gebleken dat een kantoor met veel planten een lager ziekteverzuim heeft dan een kantoor zonder planten.

Tip 3: Laat akoestische panelen plaatsen voor minder geluidsoverlast

We kennen het allemaal; collega’s die aan het bellen zijn of uitgebreid hun leuke weekendverhalen met elkaar delen. Heel gezellig, maar toch is het vervelend om last van geluiden te hebben als er in volle concentratie wordt gewerkt. Onze akoestische panelen zorgen ervoor dat het geluid wordt opgevangen, waardoor er uiteindelijk minder overlast is.

Tip 4: Zorg dat er voldoende licht binnenkomt

Voldoende licht is een van de belangrijke ingrediënten voor een hogere productiviteit op kantoor. Door natuurlijk licht kost het minder moeite om gefocust naar het beeldscherm te kijken. Daarnaast kan werken in slecht licht ervoor zorgen dat medewerkers snel moe zijn. Toch is overlast van te veel natuurlijk licht het laatste wat u wilt. Kies daarom voor passende zonwering om voldoende natuurlijk licht binnen te halen, maar de weerkaatsingen op het beeldscherm juist buiten te houden.

Experts in kantoorinrichtingen

Prolance Projecten & Interieurs is expert in het plaatsen van vloeren, zonweringen en akoestische panelen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Back To Top