Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
Akoestische panelen

Verminder storend omgevingsgeluid met akoestische panelen

Het is een veelvoorkomend probleem: mensen die last hebben van concentratieproblemen, of andere problemen die het werk verstoren, door geluidsoverlast. Geluidshinder heeft verschillende nadelige effecten op de gezondheid zoals stress, geprikkeldheid en slapeloosheid. Akoestische panelen beperken deze effecten, omdat ze storende geluiden aanzienlijk verzachten. We vertellen u graag meer over de voordelen en mogelijkheden van akoestische panelen.

Positieve effecten op akoestiek

Akoestische panelen kunnen zowel thuis als op kantoor, in scholen, in restaurants of in ziekenhuizen worden geïnstalleerd. Akoestische panelen zijn speciaal ontwikkeld om geluid op te nemen en echo’s of galm te dempen. In een ruimte waar dit soort panelen zijn geplaatst, is de akoestiek aanzienlijk verbeterd. Een ruimte met een goede akoestiek zorgt voor een lager stressniveau, hogere productiviteit en een betere nachtrust.

Met akoestische panelen hoeft u niet bang te zijn dat de sfeer in een ruimte achteruit gaat. De panelen zijn namelijk verkrijgbaar in veel verschillende soorten en kleuren, waardoor ze in ieder interieur goed passen.

Toepassing akoestische panelen

Er bestaan twee soorten akoestische panelen, namelijk akoestische wandpanelen en akoestische plafondpanelen. Beide soorten zorgen voor een goede akoestiek en doen ook nog eens iets goeds voor de look en feel in een ruimte. Akoestische plafondpanelen worden verwerkt in het plafond waardoor ze uit het zicht zijn. Omdat de meeste akoestische panelen ook nog eens verplaatsbaar zijn, naar bijvoorbeeld een andere ruimte, kunt u helemaal zelf bepalen hoe u ze verwerkt in uw interieur.

Professionele installatie

Bij Prolance Projecten & Interieurs zijn we gespecialiseerd in het installeren van akoestische panelen. Wij kijken dan ook graag met u mee tijdens uw keuze, omdat het best lastig kan zijn om zelf te bepalen welke oplossing het beste de akoestiek in uw ruimte verbetert.

Kies vandaag nog voor akoestische panelen

Onze vakspecialisten vertellen u graag alles over de toepassing van akoestische panelen in uw interieur. Neem contact met ons op voor een passend advies of het inplannen van een afspraak. We staan voor u klaar!

Back To Top