Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
Cleanrooms

Vloer- en wandoplossingen voor cleanrooms

Prolance kan de optimale cleanroom voor u realiseren. Antistatisch, geleidend, akoestisch, bacteriostatisch of antislip? Een kleine opsomming van de belangrijkste eisen waar de vloer en de wanden in cleanrooms aan moeten voldoen. Samen met Tarkett kunnen wij altijd een vloer leveren die perfect past bij de wensen van uw specifieke ruimte. Zo hebben wij voor Medinova Kliniek Breda de inrichting verzorgt geheel gebaseerd op het Healing environment principe.

Gezondheidszorg

Voor operatiekamers, laboratoria en intensive-care ruimtes gelden strikte eisen voor wat betreft hygiëne. Vanzelfsprekend dat de vloeren en wanden bekleed moeten worden met materialen die voldoen aan essentiele schoonmaak- en veiligheidseisen. Ook mag zowel de vloer als wand geen elektrostatische ontlading veroorzaken. Met de vinylcollecties van Tarkett bent u zeker van een glad oppervlak die aanhechting en groei van bacteriën voorkomt. Tevens voldoen de vloeren aan de strengste schoonmaakprotocollen doordat deze eenvoudig met een neutraal schoonmaakmiddel te reinigen zijn. Speciaal voor operatiekamers is er iQ Granit SD van Tarkett. Deze vloer is een halfgeleidende vloer en door TNO goedgekeurd volgens norm NEN 1010/7. Prolance heeft de expertise en de ervaring om deze ruimtes vakkundig voor u te installeren.

Bekijk deze video om een indruk te krijgen van het installatieproces.

Industrie

In de elektronische industrie mogen elektronische componenten als chips en printplaten niet beschadigen. Daarom is het prioriteit nummer 1 dat de elektrische lading wordt gereduceerd. Hierin speelt de keuze voor een juiste vloerbedekking een cruciale rol. Een ESD (Elektro Static Dissipative) vloer voert de elektrische lading van personeel af. Daarnaast zorgt het ervoor dat de lading tussen vloer en schoenzool verminderd wordt. Hierbij zijn uw werknemers en uw producten gebaat. De iQ Toro SC collectie voldoet aan al deze eisen en staat beter bekend als een volgeleidende vloer.

Meer informatie over iQ Toro SC? Klik hier.

Ook de voedingsmiddelenindustrie en farmaceutische industrie horen in dit segment thuis. Hier gelden naast de mogelijke elektrisch geleidende eisen ook de GMP richtlijnen en de ISO normen voor luchtzuiverheid en het onder controle houden van vervuiling. De mate van emissie en hoeveelheid zwevende deeltjes in een ruimte is hierbij zeer belangrijk. Ook voor deze ruimtes kan Prolance de juiste vloeren en wandbekleding leveren en installeren volgens de voorschriften van cleanrooms zoals die gesteld wordt door het Franhofer instituut in Duitsland.

Onderwijs

Ook binnen het onderwijs komt de vraag naar cleanrooms voor. Logischerwijs worden hier minder strenge eisen aan gesteld dan bij de bovenstaande segmenten. Desalniettemin staat ook hier de veiligheid van de docent en student voorop. Zo kan het nodig zijn om een specifieke vloer te gebruiken in een natuurkunde klaslokaal of chemisch laboratorium. Met de vloeren van Tarkett heeft u een duurzame, sterke vloer die bestand is tegen vlekken en makkelijk te reiningen is. Ideaal voor ruimtes als deze.

Neem ook eens een kijkje op de website van Tarkett.

Back To Top