Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
Vloeroplossingen voor in de zorg

Een zorginstelling is een zeer speciale plek en deze vraagt dan ook om een specialistische aanpak. Een nieuwe vloer voor een zorginstelling moet aan specifieke, hygiënische eisen voldoen, zoals antibacterieel. Ook de toegepaste vloeroplossingen in zo’n ruimte dienen rekening te houden met infectiebeheersing, maar ook met veiligheid, comfort en intensief gebruik. Naast een goede hygiëne is rust, sfeer en harmonie essentieel. Ook technische aspecten spelen een rol, denk hierbij aan de meest geschikte poolstructuur voor rollators, rolstoelen en bedden. Prolance is de interieurspecialist op het gebied van vloeroplossingen voor zorginstellingen.

ESD vloeren in ziekenhuizen

In operatiekamers en ziekenhuiskamers staat doorgaans elektronische apparatuur opgesteld. In deze ruimtes is het van belang dat de statische ontlading geen schade toebrengt aan mensen, apparatuur of onderdelen. Electronic Static Discharge (ESD) vloeren van Prolance neutraliseren statische ontlading door de toepassing van vaste afvoerpunten voor elektrische lading. Dit gebeurt door de toevoeging van elektrisch geleidend materiaal als koper. Door deze toevoeging wordt de statische lading op een gecontroleerde manier afgevoerd.

ESD vloeren zijn zeer makkelijk te onderhouden. Door de naadloze uitvoering is de vloer erg hygiënisch en preventief voor infecties. De vloer is bestand tegen zware belasting, vlekken, chemicaliën en ontsmettingsmiddelen. Een ESD vloer is verkrijgbaar in verschillende, afgestemde kleuren.

Entreematten

Een schoon ziekenhuis begint bij de entree. Wist u dat een goede entreemat tot wel 95% van het vuil en vocht stopt? Daarnaast verlengt de levensduur van de vloerbekleding binnen. Zeker bij ruimtes waar veel bezoekers en medisch personeel in- en uitlopen. Een entreemat maken wij volledig op maat en kan geïntegreerd worden in de vloerbekleding. Er bestaan diverse soorten entreematten: een drogende mat, schraapmat en borstelmat. De beste keuze is afhankelijk van of er een harde of zachte vloer in de ruimte ligt, waar de entreemat op aansluit.

Voordelen entreematten

 • Reducering van onderhoudskosten aan de andere vloerbekleding
 • Voorkomen van ongevallen
 • Vochtbestendig
 • Beschikbaar in drogende mat, schraapmat en borstelmat

PVC vloer

Een PVC vloer is in grote diversiteit verkrijgbaar. Deze vloer is uitermate duurzaam en heeft een hoge waterbestendigheid, waardoor de ‘natte ruimtes’ goed kunnen worden afgewerkt met dit type vloer. PVC vloeren zijn eenvoudig te reinigen en te onderhouden, waardoor ze zeer geschikt zijn voor ziekenhuizen, medische centra, verpleegtehuizen, jeugdzorg- en kinderopvangcentra en internaten. De PVC vloeren zijn ook verkrijgbaar voor de beheersing van elektrostatische lading (ESD). PVC vloeren zijn leverbaar in stroken, tegels en op rol. De PVC vloer is homogeen of heterogeen, afhankelijk van de gekozen uitvoering.

Voordelen PVC

 • Vochtbestendig
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Geluiddempend
 • Veel design mogelijkheden
 • Antislip
 • Verkrijgbaar als ESD vloer

Rubber

Een rubberen vloer is zeer elastisch en praktisch toepasbaar. Deze vloeren hebben daardoor het vermogen om enorme belastingen onder zeer verschillende invloeden te weerstaan. Naast dat een rubber vloer een vuilafstotende werking heeft (en dus zeer hygiënisch en makkelijk schoon te houden is), is het een duurzaam en sterk product. Rubberen vloeren zijn verkrijgbaar als tegels, in banen en in speciale trapvormen. Bij de toepassing van een rubberen vloer bestaat er de mogelijkheid om een logo, naam, bewegwijzering of ander patroon volledig op maat in de vloer aan te laten brengen. Zonder dat dit zichtbare naden ten gevolge heeft.

Voordelen rubber

 • Extreem sterk
 • Slijtage- en slipbestendig
 • Uiterst brandbestendig
 • Beschikbaar in tegels en rollen
 • Geschikt voor traphuizen in ziekenhuizen
 • Holplint mogelijk (voor extra hygiëne)

Gietvloeren

Een gietvloer is een ijzersterke vloer en geschikt voor ‘natte ruimtes’. Dit omdat gietvloeren een hoge weerstand bieden tegen vochtbelasting. Hierdoor zijn gietvloeren zeer makkelijk te onderhouden. Door de naadloze uitvoering is de vloer erg hygiënisch. Een gietvloer is verkrijgbaar als ESD vloer en beschikbaar in diverse, afgestemde kleuren. Hierbij kan gekozen worden voor verschillende toplagen, antislip gradatie en verschillende soorten ‘flakes’. Op deze manier kan elke gietvloer uniek geconfigureerd worden.

Voordelen gietvloer

 • IJzersterk
 • Slijtvast
 • Eenvoudig in onderhoud
 • Toepasbaarheid van vloerverwarming
 • Verkrijgbaar als ESD vloer

Linoleum vloer

Linoleum is een volledig natuurlijk product dat de afgelopen jaren steeds meer omarmd is vanwege de vele toepassingsmogelijkheden en kleurstellingen. Doordat een linoleum vloer een zeer hygiënische vloer is, onderhoudsvriendelijk is en een zeer lange levensduur heeft, is deze zeer populair binnen de zorg en onderwijs. Daarnaast is linoleum vuil verhullend, waardoor niet alleen zand, stof en vuil minder zichtbaar, maar ook krasjes en loopsporen minder opvallen. Door de toepassing van de juiste ondervloer en eventueel zelfs vloerverwarming is een linoleum vloer erg behaaglijk. Deze vloerbekleding is in allerlei vormen verkrijgbaar: als tegel, op de rol of als click vloer.

Voordelen linoleum

 • Hygiënisch
 • Duurzaam
 • Onderhoudsvriendelijk
 • 100% natuurlijk
 • Beschikbaar als tegels, rollen en click

Holplinten voor extra hygiëne

Om de hygiëne in de zorgruimtes zo hoog mogelijk te waarborgen worden langs de muren holplinten aangebracht. Holplinten maken een naadloze aansluiting tussen de vloer en de wand, waardoor het reinigen van de vloer gemakkelijk wordt. Holplinten zijn slag-, stoot- en slijtvast, uitstekend verwerkbaar en chemicaliënbestendig.

Binnen zonwering voor ziekenhuizen

Voor iedere ruimte heeft Prolance een passende oplossing. Wij denken daarbij proactief met de klant mee en kunnen op die manier een optimaal advies geven. Naast vloeroplossingen zorgen wij ook voor binnen zonwering in ziekenhuizen en zorginstanties. Denk aan separatiegordijnen. Deze overgordijnen hebben een hoge mate van privacy en zijn uiterst functioneel en worden met name gebruikt als tussenscheiding in slaapruimtes.

Hygiënische vloeren voor diverse zorginstellingen

Voor veel (vaste) relaties hebben wij al mooie projecten mogen realiseren. Voor de zorgsector werken wij op opdracht- en projectbasis. Zo werken wij regelmatig, middels een contractonderhoud voor Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. Ook het HagaZiekenhuis, Sint Franciscus ziekenhuis, Maasstad ziekenhuis, Middin, Reade, Ipse de Bruggen, Groene Hart ziekenhuis en Pameijer zijn organisaties waar wij met veel plezier voor werken.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Back To Top