Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
Linoleum Prolance

Waarom kiezen voor een linoleumvloer?

Linoleum is een volledig natuurlijk product dat de afgelopen jaren steeds populairder werd vanwege de vele toepassingsmogelijkheden en kleursamenstellingen. Een linoleumvloer is een duurzame en milieuvriendelijke vloer. Deze vloeren zijn geschikt voor drukbezochte ruimtes zoals gangen, aula’s en kantines in een schoolgebouw of ziekenhuis. Bent u op zoek naar een nieuwe vloeroplossing of wilt u meer weten over linoleumvloeren? Wij hebben de voordelen van een linoleumvloer voor u op een rijtje gezet.

Voordelen van linoleum

Linoleum is een duurzame vloerbekleding die in combinatie met een goede ondervloer en eventueel vloerverwarming erg behaaglijk kan aanvoelen. Linoleum past in iedere ruimte doordat de vloer beschikbaar is in allerlei toepassingen. Zo is een linoleumvloer te verkrijgen als tegel of op de rol.

Nog een aantal voordelen op een rijtje:

  • Linoleum is enorm hygiënisch. Dankzij het natuurlijke materiaal is de vloer namelijk antibacterieel. Het zorgt ervoor dat bacteriën geen kans krijgen om zich te verspreiden.
  • Linoleum is een zeer duurzaam product. In sommige gevallen gaat de vloer zelfs 40 jaar mee. Wij werken nauw samen met onze partner Forbo. Deze linoleumvloeren worden regelmatig beoordeeld door onafhankelijke instituten en certificatiesystemen om te voldoen aan belangrijke milieukenmerken. Ook worden de vloeren CO2 neutraal geproduceerd van cradle-to-gate en dragen daarmee niet bij aan klimaatverandering.
  • Een linoleumvloer is onderhoudsvriendelijk.
  • Linoleum is een 100% natuurlijk product. Linoleum is namelijk gemaakt van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, hars, houtmeel en kalksteen.
  • Linoleumvloeren hebben een goede geluiddempende werking. Zo dempt de vloer contactgeluiden zodat geluidsoverlast wordt voorkomen.

Een linoleumvloer op maat

Door de diversiteit aan kleuren kan er een geheel eigen uitstraling aan een ruimte of het totale pand gegeven worden. Door de verschillende toepassingsmogelijkheden is een linoleumvloer geschikt voor iedere ruimte, ongeacht de vorm. Heeft u interesse in een linoleumvloer voor uw school, zorginstelling of kantoor? Of twijfelt u misschien nog? Onze interieurspecialisten helpen u graag verder en bespreken graag de mogelijkheden met u.

Specialist in linoleumvloeren

De vloer is een essentieel onderdeel van het interieur. Een vloer plaatsen is niet alleen een kwestie van maatwerk. Het is ook belangrijk dat de klus binnen afzienbare tijd wordt geklaard. Bij het realiseren van een vloer komt veel kijken. Een goede voorbereiding is het halve werk. Met de service van Prolance Projecten & Interieurs staat u er niet alleen voor. Kiest u voor een linoleumvloer of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Laat het ons weten. U kunt bij ons terecht voor een goed advies, een passend ontwerp, vakkundige realisatie en de juiste nazorg.

Back To Top