Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22

Wegwerp waterbekers zijn bij ons verbannen!

Wij geloven dat we met kleine, dagelijkse handelingen kunnen voorkomen dat grote hoeveelheden wegwerp waterbekers in onze oceanen belanden. Daarom hebben wij alle plastic wegwerp waterbekers vervangen voor 100% recyclebare Dopper waterflessen. Wij hebben ons aangesloten bij de Dopper Wave en de verklaring ondertekend om:

  1. Wegwerp waterbekers uit onze organisatie te verbannen.
  2. Collega’s en bezoekers aan te moedigen kraanwater te drinken waar en wanneer dat kan.
  3. Iedereen eraan te herinneren om altijd zijn/haar herbruikbare Dopper waterfles bij zich te hebben.
  4. Andere organisaties en mensen te inspireren om zich ook aan te sluiten bij de Dopper Wave.

Waarom we dit doen?

Elke minuut belandt er een vrachtwagen vol plastic afval in onze oceanen. In diezelfde minuut worden er wereldwijd 1 miljoen plastic wegwerpflesjes verkocht. Gelukkig kunnen wij daar wat aan doen en ons steentje bijdragen aan de strijd tegen plastic vervuiling.

Een aantal feiten en cijfers:

  • Elke minuut worden er wereldwijd een miljoen plastic wegwerpflesjes gekocht. Daar doen wij niet langer aan mee.
  • Wegwerp waterflessen/bekers worden gemaakt van olie en andere fossiele brandstoffen afkomstig uit een zeer vervuilende industrie.
  • Slechts 9% van al het geproduceerde plastic is ooit gerecycled. De rest wordt gestort op een vuilnisbelt, verbrand of eindigt als zwerfafval.
  • Acht miljoen ton plastic eindigt elk jaar in onze oceanen. Dat verklaart waarom 80% van al het afval in de oceanen uit plastic bestaat (en daarvan is 49% wegwerpplastic).
  • Tenzij we nu iets doen, schat men in dat in 2050 het gewicht aan plastic in de oceanen groter zal zijn dan het gewicht aan vissen.

Maar gelukkig is er ook goed nieuws

Het moge duidelijk zijn, het tijd is voor actie. Voor ons betekent dit dat we alle wegwerp waterbekers hebben verbannen. Het is misschien een kleine stap voor ons als kantoor waar we met maar 20 mensen werken. Maar alle beetjes helpen. Helpt uw bedrijf ook mee?

Bijdrage Sustainable Development Goal 12

Door het vervangen van alle plastic wegwerp waterbekers voor 100% recyclebare Dopper waterflessen denken wij bewust na over het verantwoordelijk om gaan met consumptie. Doel 12 van de zeventien Sustainable Development Goals, of Duurzame Ontwikkelingsdoelen, waar Prolance aan bijdraagt.

Ook aanmelden voor de Dopper Wave?

Het gaat heel eenvoudig: op de homepage van Dopper staat de link naar de ‘wave’. Daar kunt u online aangeven dat u meedoet. U krijgt dan bovendien (gratis) een mooi op maat gemaakt certificaat toegestuurd. En uw bedrijfslogo wordt vermeld op de actie-pagina.

Dopper waterfles
Back To Top