Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
Prolance Projecten & Interieurs

Zo creëert u een groene werkplek

Steeds meer werkplekken worden groen. Niet alleen verschijnen er meer planten, ook het interieur wordt duurzamer. Bij het inrichten van een (nieuwe) werkplek gaat de keuze namelijk steeds vaker uit naar duurzame producten. Naast duurzame kantoormeubelen zoals een bureautafel, stoel of lamp draagt ook een vloer bij aan een groene omgeving. Wij laten u kennismaken met drie verschillende duurzame vloeren voor op kantoren.

#1 Duurzame entreemat

Begin de dag schoon met de entreemat van Emco. De entreematten en schoonloopzones zijn gemaakt van gerecyclede garens. Niet alleen het product, maar ook de functie van het product is goed voor het milieu. Door bij de entree het meeste vuil op te vangen, beschermt u hiermee de gehele vloer van uw pand tegen vervuiling. Een voordeel aan deze matten is dat slechts een deel van de mat vervangen hoeft te worden bij slijtage. Dit verlengt de levensduur van het volledige product.

#2 Breed toepasbare linoleum

Een linoleumvloer is gemaakt van 100% natuurlijke producten zoals lijnolie, hars, houtmeel en kalksteen. Naast dat deze vloer duurzaam is, is deze ook breed toepasbaar en onderhoudsvriendelijk. Linoleum is verkrijgbaar in rolformaat en beschikbaar in diverse kleuren. Het onderhouden van linoleum is niet lastig. Bijkomend voordeel van deze natuurlijke vloer is dat deze antibacterieel is. Bacteriën krijgen hierdoor geen kans om zich te verspreiden. Een ander voordeel van linoleum is dat het materiaal niet snel slijt en daarmee geschikt is voor intensief gebruik.

#3 CO2-negatieve tapijttegels

Om nog een stap verder te gaan richting een groene werkplek, kunt u kiezen voor CO2-negatieve tapijttegels. CO2-negatief houdt in dat bij de productie van het tapijt meer CO2 uit de atmosfeer wordt verwijderd dan dat er geproduceerd wordt. Bovendien kan het tapijt aan het einde van de levensduur gerecycled worden. Op deze manier draagt dit innovatieve product gedurende zijn hele levenscyclus bij aan het verlagen van de CO2-voetafdruk van uw bedrijf.

Een duurzame vloer voor uw bedrijf

Wilt u ook een groene werkplek creëren en bijdragen aan een duurzame toekomst met uw (kantoor)pand? Wij voorzien u graag van advies en bespreken de mogelijkheden met u. Maak nu een afspraak door te bellen naar 010 – 76 02 222 of een e-mail te sturen naar info@prolance.eu.

Back To Top