Skip to content
Bel ons: + 31 (0) 10 760 22 22
Binnen zonwering prolance

Tips om de juiste binnenzonwering te kiezen

Heerlijk die zomerzon, maar als u binnen werkt of de hele dag binnen moet blijven, kan het zonlicht dat binnenkomt lastig zijn. Het liefst houdt u het felle licht en de warmte buiten. Met een goede zonwering kan dat al verholpen zijn. Maar wat is een goede zonwering? En wat zijn de factoren waarop u moet letten bij het maken van een keuze? Er zijn tal van mogelijkheden. Het advies hierin wordt bij ons altijd gegeven op basis van de functionaliteit en de uitstraling van het pand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een school, kantoor of ziekenhuis. Ze vragen stuk voor stuk om een eigen type zonwering.

Zonwering heeft eindeloze mogelijkheden

Zonwering is te verdelen in twee categorieën: buitenzonwering en binnenzonwering. Beide vormen hebben dezelfde functionaliteit, de zon weren. Toch is het niet zo makkelijk om een keuze te maken voor een passende zonwering. Zeker als we het hebben over binnenzonwering zijn er zoveel mogelijkheden.

Hoe maakt u een goede keuze voor zonwering?

Honderd jaar geleden waren er alleen gordijnen en dat was het. Nu kan er gekozen worden voor veel soorten gordijnen, vitrage, overgordijnen, jaloezieën en allerlei nieuwe vormen daarvan. Daar komt bij dat de keuzes in stofsoorten, houtsoorten, kleuren en afwerkingen het er tegenwoordig niet makkelijker op maken. Maar waar moet u op letten als u binnenzonwering wilt bestellen? Met een aantal tips helpen we u alvast op weg om uw persoonlijke wensen beter in kaart te brengen.

Tip 1: De stand van de zon

De belangrijkste factor die van invloed is op de keuze voor de zonwering is de stand van de zon. Staat uw pand op het zuiden? Dan adviseren we u andere zonwering dan wanneer het pand op het noorden georiënteerd is. Met een oriëntatie op het noorden is het juist goed om zoveel mogelijk zonlicht te vangen. De kleurkeuze voor de zonwering heeft hier invloed op.

Tip 2: Bepaal hoeveel licht de zonwering tegen moet houden

Daarna is het goed om te kijken naar de verduistering van de ruimte. Moet de ruimte totaal verduisterd worden? Of moet het vooral een eerste inkijk van buitenaf tegenhouden? Voor een kantoorpand of een verzorgingshuis is het van belang dat er vrij naar buiten gekeken kan worden terwijl de zonwering is uitgeklapt. Vrij uitzicht is namelijk cruciaal voor de mentale gezondheid. Voldoende licht is ook één van de belangrijkste ingrediënten voor een hogere productiviteit op kantoor. Toch is overlast van te veel natuurlijk licht het laatste wat u wilt. Kies daarom voor passende zonwering om voldoende natuurlijk licht binnen te halen, maar de weerkaatsingen op bijvoorbeeld beeldschermen juist buiten te houden.

Tip 2: In harmonie met de ruimte

Zonwering dat in harmonie met de ruimte is. Zo zien wij het graag. Met jaloezieën heeft u bijvoorbeeld optimale controle over het licht en de privacy. Dan bent u er nog niet, want jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Kiest u voor houten jaloezieën die een warme uitstraling geven of het stoffen alternatief, silhouettes die een hoge isolatiewaarde hebben? Of toch stoffen vouwgordijnen die een geluiddempende werking hebben? Daarnaast heeft de materiaalkeuze van de binnenzonwering ook invloed op de warmte die tegengehouden kan worden. Isolerende plisségordijnen en gordijnen zijn voorbeelden van warmte werende zonweringen. Natuurlijk is de materiaalkeuze ook afhankelijk van de stijl van het pand waarop het moet aansluiten. Een zonwering is namelijk niet alleen functioneel, het moet ook een harmonieus geheel vormen. Prolance Projecten & Interieurs heeft in ieder geval een hele waaier aan materialen, kleuren en dessins.

Experts in kantoorinrichtingen

Prolance Projecten & Interieurs is expert in het plaatsen van vloeren, zonweringen en akoestische panelen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Back To Top